Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Caprese

Een heerlijk en eenvoudig gerecht om in de houtoven te maken!

Ingrediënten

  • 4 ovenschaaltjes 
  • 4 eieren
  • 8 kleine tomaatjes  
  • 1 bosui
  • 8 bolletjes buffelmozzarella
  • Verse basilicum 
  • 2 eetlepels koksroom (of melk) 
  • Pijnboompitten
  • Zout  
  • Peper   

Bereiding 

  1. Rooster eventueel vooraf de pijnboompitten. 
  2. Snijdt de bosui in kleine ringetjes. 
  3. Klop de eieren met een beetje koksroom, het peper en het zout los. 
  4. Halveer de tomaatjes. 
  5. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje.
  6. Leg daar een bolletje mozzarella op.
  7. Voeg het eimengsel van 1 ei aan toe
  8. Leg er een bolletje mozzarella op. 
  9. Zet de ovenschaaltjes een paar minuten in de oven*.
  10. Serveer de caprese met wat verse basilicum en pijnboompitten. 

Let op dat het niet verbrand. Als de vloertemperatuur nog hoog is, zet er dan een opstaande rooster onder.

No Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *