Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Pulled chicken

Een vleugje Amerika op de Italiaanse bodem

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • Schijfje citroen 
  • 1 el (bruine) suiker
  • ½ el Worcestersaus
  • 1 tl. scherpe mosterd
  • ½ tl. paprikapoeder
  • ½ tl. cayennepeper
  • 75 ml ketchup

Werkwijze

  • Doe ¾ liter water in een ruime pan en voeg het kipbouillonblokje toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de kipfilet toe en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit in een steelpannetje even aan in een scheutje olie.
  • Voeg 50 ml water, het sap van de citroen, de mosterd, (bruine) suiker, paprikapoeder, cayennepeper, Worcestersaus, een goede snuf zout en 1½  el ketchup toe.
  • Roer goed door elkaar en laat 5 minuten al omscheppend inkoken.
  • Voeg vervolgens in etappes de overgebleven ketchup toe. Dit proces duurt ongeveer 10-15 minuten. Tot je een mooie gebonden barbecuesaus hebt.
  • Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar (pulled). Doe de kip bij de barbecuesaus en verwarm nog even mee.

No Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *