Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Flammkuchen met zalm, wasabi en zeewier

Een dunne turbopizza, zoet en zilt

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 ml water, lauwwarm (22 graden)
  • 4 gram gedroogde gist
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de topping:

  • 1 beker crême fraîche (200 ml)
  • Gerookte zalm (gesnipperd)
  • Wasabi mayonaise
  • Wakame (zeewier)

Bereidingswijze

Doe de gist, het lauwwarme water en de olijfolie in een mengkom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed dit met de handen (of met de mixer met deeghaken) voor zo’n 10-15 minuten zodat er een stevige, massieve bal ontstaat. Het deeg is goed als er niets meer aan de handen plakt. Voeg pas als laatste het zout erbij en kneed dit goed door elkaar.

Na het mengen begint het rijzen. Je legt de deegbal één uur in de mengkom en dek deze af met een warme, natte doek. Dit om het rijzen verder te stimuleren. Na een uur kneed je het deeg nog een keer goed door.
Verdeel het deeg vervolgend in porties en laat het (voor de narijs) nog een half uur onder een doek rijzen. Het doek hoeft niet meer nat en warm te zijn.

Bereid intussen de ingrediënten voor. Je gaat straks eerst de bodem afbakken en belegt het daarna.
Wanneer je deeg is gerezen rol je het deeg zo dun mogelijk uit. Dit doe je als volgt: doe wat bloem aan je handen, neem het deeg en duw met je handen (evt. met hulp van een deegroller) het deeg uit over de bakplaat. Mag heel dun zijn. Zorg wel dat je een opstaand klein randje kan maken. Das handig voor de vulling. 
Neem de crème fraîche en verdeel deze met de bolle kant van een lepel over de deegbodem. Niet alles hoeft op. Gewoon een lekker laagje, zoals jij dat lekker vindt.

Afbakken

In de oven: verwarm je oven voor op 225 graden en bak hierna alles af in ongeveer 15-20 minuten. Beleg het daarna direct met de ingrediënten. 

In een houtoven: zorg dat deze een temperatuur van zo’n 350 graden is en bak de flammkuchen in 1 tot 2 minuten af. Beleg het daarna direct met de ingrediënten.

No Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *