Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Workshops

Om maar gelijk de verwachtingen (en zeker die van ons) te managen: ik bied geen commerciële workshops aan. Voor familie en vrienden maak ik graag een uitzondering, maar verder wil ik zeker niet gaan.

Waarom dan een workshop?

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze het leuk vinden dat ik pizza’s bak in de houtoven. De interesse viel mij op omdat (en dat vind ik tenminste) een pizza niet echt een culinair hoogstandje is. 

Dus waar mensen geïnteresseerd zijn licht ik graag toe wat ervoor komt kijken om tot een pizza te komen en dat leidt toch vaak tot de opmerking dat de achtergrond en werkwijze van een pizza meer is dan men had verwacht. Soms heeft dat ook tot een opmerking geleid als “leuk om ook een keer zelf te doen”.

Inmiddels heb ik een paar workshops gegeven voor ‘intimi’ en ik merk dat men het bijzonder vindt om zelf het deeg te stretchen en te beleggen en vooral om het af te bakken in de houtoven.

Aanpak

Eigenlijk is dit nagenoeg identiek aan de wijze waarop we een pizzaparty aanpakken. Het grootste verschil is dat ik de workshop niet in mijn eentje doe, maar samen. Dat werkt net iets beter en je hebt dan toch ook wat meer tijd om aandacht aan de gasten te geven.

In de workshop gaan we geen deeg maken, simpelweg omdat anders de workshop tenminste een hele dag zou duren. Wel geven we tijdens de workshop links en rechts wat achtergrondinformatie, tips en trucs en helpen we waar nodig.

Een workshop leidt tot een gezellig onderonsje met mensen die, in ieder geval op dat moment, een gezamenlijke passie delen. Het ‘sharing and caring’ principe leidt sowieso tot een gevoel van gemeenschappelijkheid en tot verrassende smaken.

No Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *