Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Focaccia

Een plat brood, dikker dan pizza en eenvoudiger belegd.

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 300 ml lauw water
  • 10 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 1,5 zakjes gist (ca. 10 gram)

Voor de topping

  • 50 ml olijfolie
  • Zeezout
  • Kruiden
  • Basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 of 2 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Meng de bloem, zout, suiker en gist in een grote zodat er één geheel ontstaat. Giet vervolgens het water bij dit geheel, meng dit met je handen waarna je rustig begint met kneden. Na een tijdje wordt het deeg minder plakkerig en begint het compact te worden. Wanneer het deeg redelijk compact is haal je het deeg uit de kom en leg je het op het werkblad.

Kneed vervolgens het deeg nog zo’n 10 minuten goed met je handen. Maak er een bol van en smeer deze lichtjes met olie in. Leg de bol daarna terug in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

In de tussentijd kun je de teentjes knoflook pletten en de blaadjes rozemarijn grof snijden. Doe deze samen met de vierge olijfolie in een kommetje en laat dit goed intrekken.

Afbakken

Behandel de pizzaoven net als bij het bakken van pizza’s. Leg het deeg in de oven. De bodem zal gelijk opzwellen en luchtig worden. Behandel deze hetzelfde als bij pizza’s, dus draai deze voor het vuur langs met de pizzadraaier.

No Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *