Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Aardbeienbavarois

Breng de zomer op tafel!

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 180 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine(van 3 gram)
  • 5 deciliter halfvolle melk
  • 250 gram aardbeien
  • 2,5 deciliter room
  • 15 gram suiker

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
  2. Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg de suiker er aan toe.
  3. Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume. Het kloppen duurt best lang, soms wel 10 minuten.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water. 
  5. De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen. 
  6. De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost. 
  7. De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.
  8. De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren. 
  9. De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.
  10. In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten. 
  11. De bavarois uit de vorm halen en op een serveerschaal leggen.
  12. Versier de bavarois met kleine aardbeien en toefjes slagroom. 

No Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *