Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Napolitana saus

Een variant op de tomatensaus als basis voor een pizza.

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

  • 750 gram tomaten (bij voorkeur romatomaten)
  • 1 grote ui (genipperd)
  • 1 tl. oregano
  • Olijfolie
  • Basilicum
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de tomaten en ontvel ze.
  2. Snijd ze in kwarten en verwijder de zaden.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de ui glazig.
  4. Voeg de tomaten toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat het 30 – 45 minuten sudderen en breek de tomaten in kleine stukjes.
  6. Voeg de oregano en naar smaak de zout en peper toe.
  7. Als de smaak naar wens is de basilicum erbij doen. 
  8. Laat de saus afkoelen.

No Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *