De basis voor één van mijn pizza’s
Ingrediënten
- 80 ml. kokosmelk
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 blaadje salam (laurier)
- ½ stengel sereh (citroengras)
- ½ rode peper
- Snufje gedroogde groentebouillon
- 1 tl. ketjap manis
- 1 tl. gula djawa (palmsuiker)
- Snufje djahé
- Snufje laos
- ½ tl. trassi
Bereidingswijze
- Neem de kom van de (staaf)mixer en maak een boemboe van de sjalotten, knoflook, rode peper, laos, djahé, trassi en een scheutje olie.
- Bak de boemboe 2-3 minuten aan in een wok. Voeg vervolgens de gula djawa en de ketjap manis toe en meng door het geheel.
- Voeg vervolgens 50 ml water toe samen met de groentebouillon. Voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel op matig vuur pruttelen zonder deksel.
- Voeg vervolgens de gekneusde stengel sereh toe en het salam blaadje. Laat enkele minuten ietwat indikken.
- Als de saus de gewenste dikte heeft kan je het wegzetten als basissaus voor de pizza.
No Comment