Een pizzaatje als nagerecht dat er altijd nog wel bij past!
Voor wie nog een plekje over heeft voor een mini-pizza als nagerecht moet dit vooral eens uitproberen!
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 100 gram walnoten
- 100 gram roomboter
- 6 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- Mespuntje speculaaskruiden
- Pizzabodem, doorsnede ca. 30 centimeter
Bereidingswijze
Haal tijdig de roomboter uit de koelkast zodat deze zacht genoeg is om te verwerken.
Maak van (misschien wel de laatste) deegbol een pizzabodem en steek hier 6 ronde vormpjes uit van ongeveer 9 centimeter.
Breek de walnoten in kleinere stukjes of hak ze in een vijzel grof. Meng de roomboter met de bruine suiker en de kruiden tot een romige massa.
Bekleed de vormpjes met het pizzadeeg en smeer ze in met de walnotenpasta.
Bakken bij “Aflopende temperatuur”
Bak het nagerecht in de houtoven bij circa 200 graden. Dus laat de oven na het bakken van de pizza’s met het deurtje open afkoelen. Het vuur heeft nu geen vlammen meer! Als de oven ongeveer op temperatuur is kan het nagerecht de oven in. Bak het tot het gerecht goudbruin van kleur is.
Om aanbranden te voorkomen, gebruik ik een stuk aluminiumfolie om de bolus af te dekken in de oven (aan de zijde van het hout). Ook plaats ik een rooster onder de bakvormpjes.
Serveer de bolus bij voorkeur meteen nadat het uit de houtoven komt. Eventueel met een bolletje vanille-ijs en een glaasje limoncello.
2 Comments
Dat klinkt verrukkelijk, ziet er heerlijk uit…. dus zal het zeker ook tongstrelend lekker smaken!
Het viel goed in de smaak Gerrie. Het zal vaker op het menu komen te staan vermoed ik.