Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Sajoer

De basis voor één van mijn pizza’s

Ingrediënten

  • 80 ml. kokosmelk
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadje salam (laurier)
  • ½ stengel sereh (citroengras) 
  • ½ rode peper
  • Snufje gedroogde groentebouillon 
  • 1 tl. ketjap manis 
  • 1 tl. gula djawa (palmsuiker)
  • Snufje djahé
  • Snufje laos
  • ½ tl. trassi

Bereidingswijze

  1. Neem de kom van de (staaf)mixer en maak een boemboe van de sjalotten, knoflook, rode peper, laos, djahé, trassi en een scheutje olie.
  2. Bak de boemboe 2-3 minuten aan in een wok. Voeg vervolgens de gula djawa en de ketjap manis toe en meng door het geheel.
  3. Voeg vervolgens 50 ml water toe samen met de groentebouillon. Voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel op matig vuur pruttelen zonder deksel.
  4. Voeg vervolgens de gekneusde stengel sereh toe en het salam blaadje. Laat enkele minuten ietwat indikken.
  5. Als de saus de gewenste dikte heeft kan je het wegzetten als basissaus voor de pizza.

No Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *