Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Bleekselderijsalade

Een fris bijgerecht met een lekkere en passende bite!

Ingrediënten

  • 4 dadels 
  • 12 walnoten 
  • Bosselderij  
  • Sap van een (biologische) citroen 
  • 2 el extra vierge olijfolie  
  • 10-20 blaadjes verse munt 
  • Zeezout  
  • Pecorino   

Bereiding 

  1. Halveer de dadels en snijd deze in de lengte in dunne plakjes door. 
  2. Schep in een saladekom. 
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en voeg deze toe aan de kom. 
  4. Was de selderij goed en gebruik eventueel een dunschiller om de draderige buitenkant te verwijderen. 
  5. Snijd de selderij nu in flinterdunne plakjes, of gebruik een mandoline. 
  6. Voeg de selderij toe aan de kom. 
  7. Doe hier nu ook het sap bij van de citroen, de olijfolie, de muntblaadjes en het zout. 
  8. Serveer op een groot bord en schaaf met behulp van een dunschiller plakken pecorino af. 

Serveer de pecorino boven op de salade.  

No Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *