Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Crêpe Suzette

Alleen de naam al laat het water je in de mond lopen!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 50 ml melk
  • 1,5 dl sinaasappellikeur (bv. Cointreau of Grand Marnier)
  • Zout
  • 125 g boter
  • 2 sinaasappels
  • 100 g poedersuiker plus extra om te bestrooien

Extra nodig: crêpes pan of kleine koekenpan.

Bereidingswijze

Bak de crêpes eerder op de dag en bewaar deze koel.

Doe de bloem, eieren melk en likeur in een beslagkom en mix het met een staafmixer tot een glad beslag. 

Schil de sinaasappels zo dik dat het witte vlies met de schil meekomt en snijd de partjes uit de sinaasappel. 

Smelt een beetje boter in de pan en doe er één saus- of juslepel beslag bij. Haal de pan van het vuur en beweeg hem heen en weer zodat het beslag zich in een zeer dunne laag over de bodem verdeeld. Voeg zo nodig wat extra beslag toe als de bodem niet compleet bedekt wordt. 

Verwarm de crêpes eventueel au bain-marie. Smeer de helft van de crêpes in met de sinaasappelboter en sprenkel er een beetje likeur over. Klap de crêpes twee keer dubbel tot een waaiertje en serveer ze met wat poedersuiker en de sinaasappelpartjes. 

No Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *