Over pizzadeeg, pizza's, recepten

en nog veel meer

Pizzadeeg (glutenvrij)

Oor een glutenvrije pizzabodem gebruik ik (naast glutenvrije bloem) ook wat andere verhoudingen en rijstijd.

Uitgaande van 1 glutenvrije pizzabol van circa 240 gram hanteer ik de volgende hoeveelheden:

  • 130 gram bloem (glutenvrij)
  • 105 cl. water
  • 0,7 gram gist
  • 3 gram zout
  • 3,3 cl. olijfolie

Werkwijze

  • Doe de glutenvrije bloem in de kom van je keukenmachine.
  • Voeg het water en zout toe en laat de machine kort draaien tot alles vermengd is.
  • Voeg dan de gist toe en laat de machine op rustige stand 5 minuten draaien.
  • Na 5 minuten voeg je de olie toe en laat je de machine nog 2 minuten rustig draaien.
  • Je legt het deeg afgedekt in de koelkast. Daar laat je het 60 minuten (of desgewenst langer) rusten. 
  • Ongeveer 1 uur voor je de pizza gaat bakken haal je het deeg uit de koeling.

No Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *